Most Beautiful Flaw

Een fotoboek ter ere van roodharigen!

Marc van Gessel is begonnen met het fotograferen van roodharigen in 2009. Wat begon als een idee om iets anders te gaan doen, is uitgegroeid tot tot dit boek en een roodharigen bewonderaar. Ik wilde de schoonheid, het stoere, het gekke, en het vrolijke van roodharigen vastleggen. Want het leven met een Roodharige is nooit saai.

Na 4 jaar heeft hij een streep gezet (eind 2013) en besloot: nu moet het boek er maar eens komen. Met 40.000 fotos van meer dan 130 modellen vond hij dat er genoeg materiaal was. Ook al is maar 1% van de wereldbevolking roodharig, toch zijn er zo’n 150.000 roodharigen in Nederland.

Waarom het boek “Most beautiful Flaw” heet? omdat roodhaar eigenlijk een afwijking is. In het MC1R gen heeft dan een mutatie plaatsgevonden waardoor er geen of veel minder bruine kleurstof wordt aangemaakt, daardoor krijgt rood de overhand.

19 modellen in het boek komen uit Almere en de rest komt werkelijk overal uit Nederland vandaan. Veel modellen zijn bij Marc terecht gekomen door social media, mond op mond reclame en natuurlijk de roodharigendag in Breda. Echter de meisjes op de covers van het boek heeft Marc gewoon op straat aangesproken.